Sälja guld på internet

Man kan sälja sitt guld på internet eller hos sin lokala guldhandlare. Fördelen med att gå till din lokala guldhandlare är att du kan få en värdering direkt och pengarna i handen, fördelen med att sälja ditt guld till en guldköpare över internet är att du ofta kan få ett något bättre pris.

När du säljer guldet på internet beställer du först hem ett förfrankerat kuvert som du skickar in ditt guld i. Detta är gratis och brevet är försäkrat, så du riskerar inte att det kommer bort och du förlorar ditt guld i postgången. De olika guldköparna kallar detta olika saker; guldbrev, guldkit, guldpaket och så vidare men det är i princip samma sak hos alla.

Efter att du skickat tillbaka ditt guld i kuvertet kontrolleras finhalten (karaten) på guldet och det vägs. Du får en offert när ditt guld är värderat; ofta via SMS eller via telefon och är du nöjd med det pris du fått i denna offert får du pengarna utbetalade till ditt bankkonto. Utbetalningen av pengar brukar gå fort, du har oftast pengarna inom 24 timmar. Är du inte nöjd med priset du fått har du möjlighet att utnyttja en ångerrätt. Ångerrätten skiljer ofta mellan företagen och det innebär ofta en kostnad för att få ditt guld återskickat till dig, det kan vara en hanteringsavgift, en värderingsavgift eller bara en avgift för att försäkra ditt guld i postgången tillbaka till dig.

Köp & sälj guld

Att investera i guld är inte alltid ett bra val, du bör vara insatt i guldmarknaden och veta hur länge du vill investera. I dagsläget är guldpriset historiskt högt och det finns alltid en risk att guldpriset kommer att sjunka.

Artiklar